ГолосUA
14:24 13/12/2010

Відключити ЧАЕС від електропостачання неможливо

 

Відключення Чорнобильської атомної електростанції від електропостачання неможливе.

 

Про це повідомив начальник Державного Департаменту Адміністрації зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення Дмитро Бобро під час брифінгу, повідомила прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій України.

 

Він також зазначив, що відповідно до контрактних зобов’язань Чорнобильська станція заборгувала за спожиту електроенергію 8 млн грн. Попри те, що на даний момент коштів для погашення боргу немає, відключення енергопостачання ядерної установки та об’єкту «Укриття» заборонено законом.

 

Д. Борбро не виключив, що відбудеться відключення допоміжних об’єктів станції, зокрема, на даний час, постачання електроенергії припинено в один із гаражів на території атомної станції. «Подібні відключення допоміжних об’єктів не торкнуться питань безпеки, питань реалізації міжнародних проектів. Але кошти на оплату за спожиту електроенергію потрібно знайти. Зараз ми цим займаємося на рівні Департаменту та заступників міністра. Поки що успіху в обговоренні з Мінфіном не досягнуто», – зазначив Д. Бобро.

Читайте также по теме