ГолосUA
10:23 13/02/2010

Відкрилися XXI зимові Олімпійські ігри

Генерал-губернатор Канади Мікаель Жан оголосила XXI зимові Олімпійські ігри відкритими.

У Ванкувері запалений вогонь ХХI зимових Олімпійських ігор. Вогонь запалили хокеїст Уейн Гретцки, гірськолижниця Ненсі Грін, ковзанярка Катріна Лемей-Доан і баскетболіст Стів Неш.

До цього пройшла урочиста церемонія відкриття Ігор, яка тривала майже 3 години, і завершилася вітальними промовами розділу Оргкомітету Олімпіади у Ванкувері Джона Фурлонга і глави Міжнародного Олімпійського комітету Жака Рогге.

"Ми знову в Канаді, утретє за історію Олімпійських Ігор. Після Монреаля і Калгарі тепер настала черга Західного побережжя цієї чудової країни. Спасибі властям Канади і провінції Британська Колумбія, чотирьом корінним народностям, що живуть тут, за серйозну підтримку і участь. Спасибі нашим друзям в Олімпійському комітеті Ванкувера, який без втоми працювали сім років. Спасибі тисячам волонтером за їх безмежний ентузіазм. Сьогодні наш світ має потребу в мирі, терпимості і також хай Олімпійські ігри проходитимуть в мирі, чистому дусі справжнього олімпійського братерства. Дорогі атлети, ці Ігри належать вам. Додайте цим Іграм відчуття чарівництва і дива, яке всі ми чекаємо. Пригадаєте, що ви служите прикладом мільйонам громадянам у всьому світі. Немає слави без відповідальності. Говоріть: "Ні допінгу і ні безчестю", — сказав Ж.Рогге. Потім генерал-губернатор Канади Мікаель Жан оголосила XXI зимові Олімпійські ігри відкритими.

За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме