ГолосUA
14:01 06/01/2009

Відносини «Газпрому» та «Нафтогазу» — це постановочна вистава, — експерт

Від самого початку завданням «Газпрому» було не укладати угоду із «Нафтогазом», а призвести ситуацію із газопостачанням до такого стану. На цьому наголосив сьогодні незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Голос.UA. />  
«Тих трьох днів перед Новим роком, які по десять годин Олег Дубина просиджував в кабінеті у (Олексія — ред.) Міллера, було більш ніж достатньо для підписання майже узгодженого контракту», — зазначив експерт.
 
За його словами, Росія наразі має власну проблему з постачанням газу у власній холодній країні. Адже росіяни не домовилися з туркменами, і тепер мають дефіцит власного газу, і для відволікання уваги використовується проблеми України, щоб підкорити всю газоенергетичну сферу російському монополісту. До того ж, є великий дефіцит виручки в 2009 році через зниження цін — «Газпром» втрачає $20 млрд, — наголосив експерт.

 «Тому «Газпром» шукає їх (гроші) на пострадянському просторі, а Україна №1 по споживанню газу. Відповідь напрошується сама собою»,-пояснив Олександр Нарбут.
 
На сьогоднішній момент, наголосив експерт, Україна транзитує до Європи газу більше, ніж Росія їй поставляє, таким чином рятуючи ті країни, які взагалі залишились без блакитного палива.

 

Читайте также по теме