ГолосUA
17:55 02/04/2010

Відновлення співпраці з МВФ стало можливим завдяки визначеності у системі влади — експерт

Відновлення співпраці з МВФ стало можливим завдяки визначеності у системі влади.

Таке переконання висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко сьогодні на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Відновлення співпраці з МВФ стало можливим завдяки певній визначеності у системі влади. З’явилася єдина влада, бо проблема минулого уряду полягала у тому, що був окремо уряд, був Президент, був парламент, у парламенті треба було зустрічатися з коаліцією та опозицією, був окремо Національний банк, який намагався відігравати свою роль. У Міжнародного валютного фонду за такої “мультиполярності” у економічній політиці було взагалі важко зрозуміти, з ким спілкуватися. На сьогодні цей момент знятий, і переговори почалися”, — сказав він.

За словами фахівця, початок переговорів був позитивно сприйнятий міжнародними рейтинговими агенціями Fitch, Standart&Рoor’s, Moody’s, які почали підвищувати рейтинги країни. Можливо не так, як нам би хотілося, але це одразу потягло за собою підвищення інвестиційних рейтингів окремих українських компаній.

Експерт повідомив, що перегляд інвестиційних рейтингів дозволить Україні залучати інвестиційні кошти за кордоном на більш вигідних умовах, а також можливості для українських компаній продовжувати перемовини з кредиторами щодо реструктуризації боргів.

“Цей ефект є дуже важливим”. — наголосив Олег Устенко.

І. Носальська

 

Читайте также по теме