ГолосUA
14:18 13/06/2009

Відпочинок в Криму суттєво подорожчав

В Криму значно підвищились ціни на житло та відвідини кримських пам’яток. />  

Про це розказав міністр курортів та туризму Автономної Республіки Крим Андрій Сумцов на засіданні постійної комісії Верховної Ради Криму з питань рекреаційного санаторно-курортного комплексу і туризму, повідомило видання «MIGnews».
 

За його словами, Лівадійський палац і Алупкинський палацо-парковий музей-заповідник цього року підняли ціни на 30 грн. — до 40 грн. за людину. Лісничомислівські господарства підвищили вартість входу до угідь в середньому на 30%.
 

У поточному сезоні найвищі ціни на відпочинок — в санаторіях Великої Ялти, де проживання влітку в середньому коштує від 300 грн. до 2,5 тис. грн. за людину на добу. Такі дані Міністерства курортів і туризму Автономної Республіки Крим.
 

Друге місце за ціновою політикою після Ялти посідає Алушта, де за відпочинок доведеться викласти 110 грн. — 1,7 тис. грн. за добу.

Середня рівень — це Західний і Східний береги Криму. Так, в Євпаторії ціни за проживання стартують з позначки від 180 грн. з людини в день, у Феодосії — від 150 грн., в Судаку — від 210 грн. Найнижчі ціни зафіксовані в Бахчисараї, Раздольненському, Ленінському і Чорноморському районах — від 100 грн. з людини на добу, повідомив міністр курортів і туризму А. Сумцов.
 

При цьому в середньому кримські готелі підвищили ціни на свої послуги приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком, а об’єкти Краснодарського краю Росії — на 10-15%. У зв’язку з цим, а також з рядом інших причин кримський відпочинок коштує дорожче від краснодарського.
 

Нагадаємо, раніше Міністерство курортів і туризму Криму зверталося до здравниць з проханням підвищити ціни не більше ніж на 10-15% в порівнянні з минулим роком. На початку курортного сезону багато здравниць почали різко знижувати ціни за рахунок акцій і «сезонів знижок», розуміючи, що зависока ціна відлякує клієнтів.

Читайте также по теме