Українські служби санепіднагляду не мають можливості перевіряти всі продукти на вміст ГМО, тому правдивість маркування “Без ГМО” можуть перевірити виключно виробники продуктів.
Про це поінформував директор Інституту екогігієни і токсикології імені Л. Медведя Микола Проданчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
“Неможливо фізично перевірити всі харчові продукти на вміст ГМО, тому довіра до інформації на цій наліпці пропорційна можливості її перевірити”, — пояснив М. Проданчук.
За його словами, жодного об’єктивно доведеного обґрунтування необхідності такого маркування не існує, і в жодній країні світу “Без ГМО” на продуктах харчування не зазначається. “Це власний винахід українського законодавства”, — зазначив М. Проданчук.
При цьому він зауважив, що подібне маркування абсолютно відповідає дійсності, зокрема, щодо мінеральної води та солі.