Анна Штепура
13:28 18/10/2010

Відставки в уряді не будуть гучними і численними, — експерт

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Відставки в уряді, навіть якщо вони і відбудуться, не будуть надто гучними і численними.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Таку думку висловив політолог, експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько в коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Прямопротилежні заяви (народні депутати від ПР заявляють то про обов'язкові ротації в уряді, то про їхнє завершення — ред.) свідчать про те, що саме на цей момент навколо цього питання точиться запекла боротьба між різними фракціями та групами впливу у Партії регіонів. Напевне, якісь ще відставки можливі, однак, якщо і стануться, то не будуть надто гучними і численними», — наголосив він. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Політолог пояснив, що подальші відставки можуть спричинити ще більший дисбаланс серед основних угруповань у владній коаліції. «Навряд чи глава держави зацікавлений у цьому, тим паче що вже на сьогодні такий дисбаланс утворився і він не може не викликати певних залаштункових латентних суперечок у керівних колах партії», — підкреслив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Також А. Фінько наголосив, що навряд чи ймовірні відставки зачіпатимуть інтереси головних гравців у середовищі партії. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Коментуючи запитання, чи впливатиме політична приналежність на ротації в Кабміні, він зазначив: «Навряд чи ці зміни кардинально впливатимуть на співвідношення сил».

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, що народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сьогодні заявив, що жодних ротацій в уряді найближчим часом не буде, що вони закінчилися після звільнення двох віце-прем'єр-міністрів — Володимира Сівковича і Віктора Слаути. Його ж колега по фракції, Михайло Чечетов, не виключив подальших змін у складі уряду, зокрема, посадовців з фракції Комуністичної партії України та Блоку Литвина.

Читайте также по теме