Відсутність даних про явку громадян доводить фальсифікацію виборів, — Турчинов

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Те, що влада у перші години після закінчення виборів не оприлюднила явку громадян, свідчить про фальсифікацію місцевих виборів.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це заявив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов у ефірі «5 каналу».

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Досі влада і контрольовані нею територіальні комісії, Центральна виборча комісія не оприлюднила, яка була явка по Україні. Це дуже простий, навіть елементарний доказ того, що відбувалося під час голосування, а особливо, після нього. Пройшла доба, не оприлюднені результати – це означає, що вони продовжують голосувати на дільницях, де хочуть отримати максимальні результати на свою користь», — сказав він. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Натомість, за словами політика, перед тим, як почати рахувати бюлетені, будь-яка дільнична комісія повинна, відповідно до чинного законодавства, визначити, яка кількість виборців прийняла участь у голосуванні й погасити зайві бюлетені. А вже після виборів, протягом години, надходить інформація, скільки українців взяли у них участь. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">О. Турчинов також додав, що, за інформацією спостерігачів та членів комісій від «Батьківщини», у виборах прийняли участь менше 50% громадян. «Це рекордно низька явка. Це свідчить про те, що більшість громадян ногами проголосували проти політики Партії регіонів», — наголосив він.

Читайте также по теме