ГолосUA
11:55 26/08/2010

Відтепер лише 94 види діяльності підлягають ліцензуванню замість 227

Кабінет Міністрів затвердив перелік видів господарської діяльності, на ведення яких необхідні дозвільні документи, тоді як всі інші види діяльності здійснюються за декларативним принципом.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів №725 від 25 серпня 2010, оприлюдненій на офіційному сайті уряду.

Кількість ліцензованих видів госпдіяльності віднині становить 94.

Водночас, різні дозвільні документи необхідні для виробництва, переробки та реалізації продуктів харчування, підконтрольних санітарній та ветеринарній службам; для здійснення експортно-імпортних операцій із зерном і продуктами його переробки, крім хлібобулочних і макаронних виробів; для промвидобутку нафти і газу; для видобутку інших корисних копалин; для здійснення всього ланцюжка робіт у сфері будівництва — від підготовчих та будівельних робіт до прийняття об’єкта в експлуатацію; для ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв; для розповсюдження і демонстрації національних та іноземних фільмів на всіх видах носіїв зображення; та ін.

Раніше голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський у своєму інтернет-блозі розмістив повідомлення, згідно з яким Кабмін залишив 91 вид дозволів, тоді як раніше їх налічувалося 227.

"Перелік видів діяльності, на які потрібно отримувати дозволи, напередодні затвердив Кабмін. Залишився поки 91 вид дозволів (хоч ще недавно було 227), але їх кількість далі буде ще скорочуватися", — написав М. Бродський, зауважуючи, що для української дозвільної системи, де "за кожну довідку, за кожен папірець потрібно було платити, — це революція".

Нагадаємо, голова профільного парламентського комітету, народний депутат фракції БЮТ Наталія Королевська раніше зазначала, що за умови не затвердження урядом цього переліку до 30 серпня, всі види госпдіяльності могли б здійснюватися на підставі тільки декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства.

 

Читайте также по теме