ГолосUA
12:30 21/11/2008

Відтепер отримати земельну ділянку під будівництво стане легше

Голова Держкомпідприємництва Костянтин Ващенко впевнений, що Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву”, прийнятий Верховною Радою України в рамках другого етапу прискореного перегляду регуляторних актів, сприятиме спрощенню процедур оформлення будівництва та їх здешевленню. /> Про це Голос.UA повідомили у прес-службі Держкомпідприємництва.
Нововведення законопроекту спрямовані на створення сприятливих умов для інвестицій в будівництво, вдосконалення дозвільних процедур і запровадження конкурентних засад при набутті земельних ділянок та прав на них під забудову.
Положеннями зазначеного закону суттєво спрощується дозвільна процедура з отримання земельних ділянок для розміщення об’єктів будівництва. Зокрема, скасовується отриманий в спадок від чиновницької машини СРСР дозвіл на будівництво. Також скасовується необхідність виконання архітектурно-планувального завдання, яке поглинало значні кошти підприємців.
Також приводиться у відповідність до Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” порядок видачі дозволу на виконання будівельних робіт. Вимога щодо встановлення порядку розміщення тимчасових споруд та рекламних носіїв актами законодавства, що міститься у нині чинному законі, обмежить свавілля бюрократії на місцях. Замість акта прийняття в експлуатацію на рівні Закону закріплюється як дозвільний документ сертифікат відповідності об’єкта будівництва.
Все це суттєво спростить порядок отримання земельних ділянок у власність або користування.

 

Читайте также по теме