ГолосUA
08:00 27/07/2010

Вихід КПУ з коаліції був би вкрай безвідповідальним кроком партії по відношенню до людей — Симоненко

Такий популістський передвиборчий крок, як демонстративний вихід з коаліції, був би з боку Компартії вкрай безвідповідальним по відношенню до людей.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, відповідаючи на запитання, чи не повинні комуністи вийти з коаліції, якщо вони проти владного підняття цін на газ для населення, повідомили в прес-службі партії.

За словами лідера КПУ, “по-перше, це посилило би протистояння в Верховній Раді, і ми знову скотилися б в минулу епоху вже бійок і блокування трибуни в сесійній залі. Сьогодні коаліція працює, парламент приймає закони і цю вкрай важливу роботу зупиняти не можна”.

А по-друге, на думку П. Симоненка, “якщо ми на радість і під оплески Тимошенко і Жванії, відійдемо від роботи в коаліції, то ми віддамо весь процес прийняття рішень виключно в руки капіталістичних партій. Тоді в Верховній Раді реально нікому буде відстоювати інтереси народу”.

“Газовий тариф — це зовсім не камінь спотикання, у нашої фракції була своя особлива позиція, наприклад, з питань пенсійної реформи, за КЗпП, по шкільній освіті і так далі”, — пояснив депутат.

П. Симоненко наголосив, що “якщо б КПУ піддалася на провокації, вийшла б з коаліції, то опинилася б поза грою, нас би перестали чути. Ми б потрапили в «погану компанію» з БЮТ, до якої належать звичайні крикуни, для яких самоціль — гучна критика, а працювати вони не збираються… Ми в коаліції будемо критикувати будь-які антинародні рішення, пропонувати свої варіанти, але не виходити, не самоусуватися від роботи…”.

Нагадаємо, представники БЮТ та НУ-НС заявили, що КПУ мала би вийти з коаліції, якщо не підтримує рішення влади про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. />  

Читайте также по теме