ГолосUA
06:48 31/08/2010

Вихованці Ніжинського інтернату померли від ГРВІ

Чернігівські медики назвали офіційну причину смерті вихованців Ніжинського інтернату, а міліція влаштувала на інтернат облаву.

«Збудник, тобто мікроб, який став причиною хвороби, не знайдено», – розповіла заступник начальника Чернігівського облуправління охорони здоров’я Галина Василькова, посилаючись на дані лабораторних досліджень. За її словами, поставлений діагноз – гостре респіраторне вірусне захворювання (ГРВІ) на тлі основного захворювання.

«Померлі та хворі діти – інваліди з неврологічними розладами, у них порушені всі функції. Адаптаційні можливості організму вкрай низькі, є серед цих дітей і такі, які в 20 років важать 13 кілограмів. Це дуже нещасні діти. Може, і погодні умови відіграли свою роль. Для них навіть протяг призводить до різкого погіршення здоров’я», – зауважила вона.

Однак не всі чернігівські медики погоджуються з тим, що дітей вбило ГРВІ. «Я сумніваюся, але, яка причина – не знаю», – розповів один з ніжинських медиків у шпиталі, де лікували інтернатівців.

Облпрокуратура розслідує кримінальну справу, яку було порушено за фактом смерті п’яти вихованців, а економічний відділ обласного Управління з боротьби з організованою злочинністю тим часом перевіряє в інтернаті всю документацію.

Нагадаємо, 12 серпня стало відомо про смерть п’ятьох вихованців Ніжинського інтернату для дітей з ураженням центральної нервової системи: 7 серпня там померла 10-річна дитина, 10 серпня – 17-річний підліток, 11 серпня – 9-річна дитина та двоє підлітків. Ще четверо дітей перебували в реанімації.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме