Військовослужбовці Чорноморського Флоту дивуються, чому приходять якісь люди і оглядають їхню землю

Військовослужбовці Чорноморського Флоту Росії дивуються, чому на територію флоту приходять якісь люди і оглядають землю.

Про це повідомив директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA.

За його словами, сьогодні готується міжурядова угода про інвентаризацію землі у Криму. “Не знаю, чи буде завершений процес інвентаризації до наступного засідання міжурядової російсько-української комісії, але такі угоди готуються”, — повідомив він.

С. Толстов підкреслив, що російська сторона зацікавлена у проведенні Україною інвентаризації земель у Криму, оскільки екс-голова Севастопольської міської адміністрації Сергій Куніцин раніше продав частину земель, на яких базується Чорноморський Флот, розраховуючи на те, що він буде виведений у 2017 році. “Російських військових збентежило, що якісь люди приходять на територію ЧФ РФ і дивляться на свою землю”, — зазначив директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень.

Як повідомив спеціаліст, до узгодження та підписання також готується міжурядова угода про статус військовослужбовців. “На території України перебувають військовослужбовці Чорноморського Флоту. Відповідно, мова йде про урегулювання статусу цих військовослужбовців та членів їх сімей. Це є окремим договором”, — сказав він.

У той же час, як зазначив експерт, імовірно, що найближчим часом буде підписана міжурядова угода з приводу екологічних умов на півострові.

“Досі ще не узгоджене питання, але можливо, буде підписана угода про зміну базування Чорноморського Флоту, щоб розширити можливості використання причальних стінок для невійськового використання”, — підкреслив С. Толстов.

Нагадаємо, наступне засідання українсько-російської міжурядової комісії відбудеться наприкінці весни у Києві.

Читайте также по теме