ГолосUA
17:31 06/09/2010

Виключення із фракції БЮТ 3 депутатів — “це легалізація кротів”, — С. Соболєв (ГОЛОС)

Фракція БЮТ сьогодні розглянула питання про виключення з фракції Богдана Губського, Івана Данькевича та Арнольда Радовця, які почали прямо підігравати Партії регіонів для розвалу організації “Батьківщина” і порушували закон про партії.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA заявив депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв.

“Три людини були виключені із партії за спробу фактично розвалити й передати організацію Партії регіонів. Це фактично спотворюється право громадян на вибори. Вони хочуть створити клони, щоб за ці клони голосували у Львівській, Київській. Ви знаєте, що можливо зараз заблокована робота структур “Батьківщини” в цих областях”, — зазначив парламентарій.

За словами С. Соболєва, зараз немає таємниці, що виключені сьогодні з фракції депутати вже давно грають за правилами Партії регіонів. “Вони давним-давно вже там. А що Данькович не голосує за Партію регіонів? Він вже давно голосує за них. Чи Радовець?”, — наголосив він, додаючи, — Відбулася легалізація кротів”, — зауважив депутат. /> ГОЛОС Лідер Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила сьогодні, 6 вересня, про неможливість брати участь партії в місцевих виборах у 4 областях в результаті спроб управління регіональними партійними осередками колишніми керівниками. Зокрема, вона назвала такі області: Харківську, Київську, Львівську і Луганську. Вона повідомила, що в результаті кадрових змін в керівному складі партії "Батьківщина" зі своїх посад були зміщені деякі керівники регіональних партійних організацій, але за вказівкою чинної влади ці люди намагаються повернутися на свої посади і керувати виборчою кампанією під виглядом партії "Батьківщина”.

Сьогодні ввечері, 6 вересня, прес-служба БЮТ повідомила про те, що депутатів Богдана Губського, Івана Деньковича та Арнольда Радовця виключено з фракції БЮТ у Верховній Раді. Відповідне рішення було ухвалено в понеділок на засіданні фракції. Як зазначалося в повідомленні прес-службі БЮТ, парламентаріїв виключено зі складу фракції за співпрацю з чинною владою, яка була спрямована на перешкоджання участі партії ВО "Батьківщина" у місцевих виборах.

Як відомо, раніше Губського звинувачували в тому, що він домовився про співпрацю з київським губернатором Присяжнюком, і розколов через це фракцію БЮТ у Київській обласній раді.
 

Читайте также по теме