Виконання соціальних обіцянок влада відкладе на 2012 рік — Юрчишин

 

size="3">Реалізація соціальних обіцянок, таких як податкові канікули або ж підвищення рівня соціальної допомоги при народженні дитини, влада відтермінує до чергових парламентських виборів.

 

size="3">Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="3">Відповідаючи на запитання щодо можливості виконання обіцянок, які давала влада напередодні виборів, а також донедавна, експерт наголосив, що найближчим часом не варто очікувати на їхню реалізацію. “У нас з обіцянками дуже легко. Ті частини, які обіцялися вони забуваються. Ну були податкові канікули для бізнесу, нині вони про це забули і від цього нікому ні холодно, ні жарко. Так само і тут: колись був такий намір, але ж легко сказати, що “зважаючи на економічну ситуацію ми це впровадимо з наступного року”, — наголосив В. Юрчишин.

 

size="3">Він пояснив, що нині владі не вигідно реалізовувати свої соціальні обіцянки, а восени 2012 року, напередодні чергових парламентських виборів можливо і буде виконана частина з них. “Я думаю, що влада буде намагатися якраз підтримувати соціальні програми. Певним чином обмежено. На осінь, на зиму буде спрямовано найбільший соціальний викид. Всі основні дії будуть переноситись на осінньо-зимовий період”, — сказав він.

 

size="3">Нагадаємо, напередодні виборів у програмі Віктора Януковича зазначено було обіцянка надати податкові канікули малому та середньому бізнесу.

 

size="3">Крім того, 9 листопада 2010 року Президент направив до Верховної Ради до Верховної Ради України два законопроекти. Перший законопроект передбачає збільшення розміру допомоги при народженні першої дитини до 25050 грн. (нараз це — 12240 грн), при народженні другої дитини — до 50100 грн, при народженні третьої — до 100200 грн.

size="3">Також законопроект передбачає збільшення разової виплати при народженні дитини до 8350 грн. та збільшує терміни, впродовж яких виплачується матеріальна допомога: для першої дитини — з 1 до 2 років, для другої дитини — з 2 до 4 років і третьої — з 3 до 6 років.

Читайте также по теме