ГолосUA
10:28 27/12/2009

Виконавча влада не бореться із впливом економічної кризи на малий та середній бізнес

Діяльність виконавчої влади під час економічної кризи нерідко сприяє погіршенню становища, особливо на підприємствах малого та середнього бізнесу.

Про це заявили народні депутати, заступник голови парламентського комітету ВР з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Ксенія Ляпіна та член комітету ВР з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Михайло Чечетов.

«Головна проблема для виконавчої влади, у тому числі місцевої, — говорить Ксенія Ляпіна, — те, що закони для них не писані. Навіть те, що було ухвалене законодавцями для підтримки бізнесу, на практиці не працює. Зокрема рішення про обмеження кількості перевірок на період кризи. Як свідчать підприємці, їх стало навіть більше».

На думку Ляпіної, антикризовий пакет для малого і середнього бізнесу, обіцяний на початку року Держкомпідприємництва, так і не з’явився. Депутат констатувала, що уряд частково вирішив питання в окремих сферах, зокрема проблеми перевізників, але при тому збільшив податковий тиск на підприємців.

Як вважає Ксенія Ляпіна, внаслідок таких дій уряду значно зросла тінізація бізнесу. Вона стала його реакцією не лише на кризу, а й на непрозорість умов, у яких доводилося працювати підприємцям

Згоден із Ксенією Ляпіною і Михайло Чечетов. «Коли криза накрила країни Західної Європи, їх уряди насамперед зменшили податкове навантаження на підприємство. Дійшло до того, що окремим сегментам ринку почали повертати сплачені ними податки за минулі роки. Це було зроблено з єдиною метою — утримати підприємства на плаву, оскільки розуміли, що це робочі місця. Що роблять у нас? Збільшують податкове навантаження», — констатував нардеп.

За матеріалами: Дзеркало тижня

 

Читайте также по теме