ГолосUA
06:10 02/06/2010

Викрадена студентка є дочкою посадовця Міністерства вугільної промисловості

Викрадена 28 травня біля Київського інституту міжнародних відносин студентка Ірина Лазаренко виявилася дочкою посадовця з Міністерства вугільної промисловості Сергія Лазаренка.

С. Лазаренко до до 2005 року працював заступником голови Фонду державного майна України.

«Міліція порушила кримінальну справу за статтею «Викрадання людини». Відомо лише, що її насильно усадив у білий мікроавтобус молодий чоловік середнього зросту», — розповів начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

За даними міліції, ключовою версією цього злочину зараз вважається викрадення з метою викупу, але станом на вечір вівторка викрадачі, за даними оперативників, ніяких вимог не пред’являли. «Це шок для нас всіх. Ірина не була помічена в поганих компаніях. Вчиться добре, освоює спеціалізацію «Європейське право». Допомагаємо слідству — на першому поверсі інституту розмістили плакат з інформацією про студентку», — сказав замдиректора КІМВ Павло Дзюба. За його словами, того дня Ірина приїхала складати залік з основ бухобліку.

Після викрадення Ірини з’явилося ще декілька версій події. «Мені студенти розповіли, що, мовляв, на дівчину поклали око якісь особи, які дізналися про її достаток. Але це неперевірена інформація», — розповів охоронець гуртожитку інституту.

Студенти, з якими поспілкувалася журналісти, озвучили і ще одну версію події, мовляв, викрадення — помста Сергію Лазаренку. Джерело в МВС каже, що можливі й інші причини викрадення. «У цій сім’ї був конфлікт і судові тяжби через дорогу квартиру з колишньою дружиною Лазаренка», — розповіло джерело.

У свою чергу, Сергій Лазаренко обурений тим, як йде слідство. «Ви напишіть, як працюють правоохоронні органи, — п’яту добу дитину знайти не можуть! Може, вона уже в підвалі десь лежить…» — з надривом у голосі сказав чиновник. За його словами, ця справа обов’язково буде на контролі у Президента.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме