ГолосUA
09:00 21/06/2010

Викрито нелегальний трубопровід з Росії в Україну

Співробітники Держприкордонслужби України та СБУ викрили чергову перекачувальну станцію для переправки пального з Росії в Україну.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

На території приватного помешкання, розташованого в селі Нижня Герасимівка неподалік лінії рубежу, правоохоронці виявили два автомобілі "КамАЗ" – бензовоз та вантажівку з ємністю для перевезення рідини. В один із них за допомогою мотопомпи перекачували пальне з цистерни, вкопаної в землю. Також була виявлена ще одна мотопомпа та трубопровід під річкою Велика Кам’янка в бік Росії. Комунікація, ймовірніше, була прокладена за допомогою професійного бурового обладнання і виявити якісь її ознаки за парканом обійстя було неможливо.

На подвір’ї, де перекачувалося пальне, прикордонники та співробітники СБУ побачили двох громадян України. Одного із них уже затримували за подібних обставин у березні цього року, проте штраф у 51 гривню за порушення прикордонного режиму, схоже не став для нього суттєвим аргументом.

Бензовози та мотопомпи вилучили і передали в митницю. Трубопровід демонтовано. Обставини правопорушення з’ясовуються. />  

Читайте также по теме