20:35 02/12/2013

Віктор Пилипишин надає допомогу мітингуючим в «Експоплазі» (ВИДЕО)

«Експоплаза» Пилипишина надає допомогу мітингуючим.

Лідер руху «Кияни передусім» Віктор Пилипишин закликав учасників акції протесту звертатись по допомогу у «КиївЕкспоПлазу». Там мітингуючі зможуть отримати дах над головою, тепло, їжу та медичну допомогу. Про це він повідомив у відео-зверненні на своєму каналі Youtube.

«Сьогодні в Україні формується громадянське суспільство. Хочу звернути вашу увагу на те, що протягом останніх років ні одна політична сила не могла підняти людей на мітинги протесту. І тільки коли влада дозволила собі насильство над молодими людьми, яких побив «Беркут», сотні тисяч вийшли на майдан і показали, що таким шляхом Україна не повинна йти», — повідомив політик.

«Я думаю, що це гарний показник для суспільства. В той же час ми бачимо, що є яструби, які хотять радикалізувати ситуацію і намагаються весты боротьбу агресивними методами. Ми також бачимо реакцію послів  Америки і Європи, які засудили силові дії як з однієї сторони так і з іншої», — підкреслив Пилипишин.

«Ми не можемо з моїми друзями, партнерами стояти осторонь. У 2004 році мирна поведінка людей змусила владу поступитись і прийняти правильні рішення. Інша справа, як скористались цим політики. Тоді ми підтримали людей і у нас в «Експоплазі» жило 7,5 тис учасників помаранчевої революції», — сказав Пилипишин.

Він підкреслив, що рішення про надання допомоги мітингувальникам було прийнято одразу після силового розгону майдану. «Ми звертаємось до всіх учасників майдану, хто потребує тепла, їжі чи медичної допомоги. Все це ви можете отримати у нас в «Експоплазі». Ми закликаємо вас звертатись в координаційний центр за номером (044) 461 99 21, для того, щоб отримати допомогу», — підсумував він.

Читайте также по теме