Ольга Черненко
18:22 19/01/2011

Вимога до депутатів здати дипломатичні паспорти — це спроба тиску на них — бютівець

Вимога до депутатів здати дипломатичні паспорти в Міністерство закордонних справ — це спроба тиску на них.

Таку думку висловив народний депутат від БЮТ-«Батьківщини», член комітету у закордоних справа Ігор Гринів в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Думаю, це пов’язано з черговим контролем за пересуванням депутатів. Це тотальний контроль. Очевидно, щоразу, коли депутати братимуть паспорт, мають оголошувати і мету поїздки, і все інше. Тоді МЗС, чи Президент самі будуть вирішувати давати паспорт чи ні», — наголосив він.

Нардеп зазначив, що таким чином будуть вирішувати питання пересування парламентарів.

«Це спроба тиску на народних депутатів з метою обмеження їхнього пересування за кордоном. Видно, Януковича почала нервувати позиція Євросоюзу. Тому, щоб контролювати міжнародні контакти депутатів або якимось чином обмежити їх, це й робиться», — додав він.

Нагадаємо, депутатів просять здати дипломатичні паспорти в МЗС. Про це їх сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Мовляв, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у МЗС. Це нововведення запроваджується відповідно до доручення Президента Віктора Януковича від 24 грудня 2010 року.

Таким чином, депутати мають повертати паспорти до Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків протягом десяти днів після повернення зі службового відрядження за кордон для передачі документа МЗС.

 

 

Читайте также по теме