Вимоги підприємців слід сприймати критично, оскільки більшість з них лобістські — Єрмолаєв

 

size="4">Вимоги підприємців слід сприймати критично, оскільки більшість з них — лобістські.

 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив директор інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв.

 

size="4">«Вимоги підприємців також потрібно сприймати критично, адже поряд з дійсно серйозними зауваженнями, до речі більшість з яких співпадала з критикою Президента, особливо у відносинах держави-бізнесу, податкової адміністрації з підприємцем, із захищеністю інтересів громадянина у суді, там є і лобістські», — пояснив він.

 

size="4">Оскільки, на думку А. Єрмолаєва, «ми маємо проблему не лише довіри до влади, але ми і маємо величезний тіньовий сектор економіки, величезну кількість оборудок, які пов'язані із використанням схем оптимізації податкової бази, ухилення від податків, імітації єдиного податку».

 

size="4">«Прикладів багато. Тут треба наводити лад і чітко розділити лобістські егоїстичні вимоги від підприємців з їх справедливими вимогами. Тут потрібно йти на зустріч один одному. Підприємці повинні бути чесними перед собою і перед владою», — відзначив він.

 

size="4">При цьому директор інституту зауважив, що «Майдан» — це свідчення демократичності в країні.

 

size="4">«Ситуація на Майдані ще раз засвідчила, що в Україні спрацьовує демократичний порядок і громадяни мають можливість не лише висловити свою думку, але і організувати акцію протесту. Йде діалог, їх ніхто не ігнорує і йде контакт з боку виконавчої влади та парламентарів, Президента. Якщо це (акції протесту — ред.) буде мати характер зрозумілих по суті заходів, якщо це в межах права — це певна демократична норма», — запевнив він.

 

size="4"> 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...