ГолосUA
16:22 02/12/2008

Винні у вибухах в Новобогданівці засуджені до 6 років позбавлення волі

До шести років ув’язнення військовий суд Дніпропетровського гарнізону засудив військовослужбовців, винних у вибуху боєприпасів на артилерійських складах біля села Новобогдановка Запорізької області в 2004 році. />  

Під час судового розслідування була доведена провина у надзвичайній події колишніх керівника Новобогданівської військової частині Сергія Лілова і солдата Олега Селіна. Зокрема, Лілов визнаний винним у службовій халатності, розкраданні, посадовому підлозі, а Селін – у порушенні правил поводження з боєприпасами.
 

Нагадаємо, що військова прокуратура Південного регіону в 2006 р. передала до військового місцевого суду Дніпропетровського гарнізону для розгляду по суті кримінальну справу за фактом техногенної катастрофи.

6 травня 2004 року на військових складах біля Новобогданівки виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Снаряди вибухали майже тиждень. Через пожежу було евакуйовано близько 6 тис. жителів 11 довколишніх населених пунктів. Потерпілими в катастрофі визнано 1 858 осіб. Внаслідок події загинула 1 людина.

 

Читайте также по теме