ГолосUA
17:16 02/08/2010

Винних у зриві позачергових виборів в Ізмаїлі необхідно притягнути до відповідальності, – Ставнійчук

Винних у зриві проведення позачергових місцевих виборів мера Ізмаїла в Одеській області необхідно притягнути до відповідальності.

Про це сказала колишній заступник голови Секретаріату Президента, член Веніціанської комісії Марина Ставнійчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Для мене очевидно, що першим має стати питання про відповідальність, у тому числі й кримінальної, за перешкоджання реалізації виборчих прав. Кошти виділені, виборчий процес проходив, тому й дисципліна в державі має бути. Правоохоронні органи мають розслідувати причини, з яких вибори не відбулися, і притягти винних до відповідальності”, сказала вона.

За тією інформацією, яка є у Марини Ставнійчук, ситуація полягала в тому, що блокували проведення виборів члени виборчих комісій.

“Відповідно до закону, якщо призначені позачергові вибори не відбулися, то мають проводитися повторні вибори”, — додала вона.

За прогнозами члена Венеціанської комісії, жителі Ізмаїла зможуть обрати мера вже на чергових місцевих виборах 31 жовтня.

Нагадаємо призначені на 1 серпня вибори мера Ізмаїла не відбулися. 31 липня міліція вилучила виборчі бюлетені.Виборцям більш як на 20 виборчих дільницях повідомили, що вибори скасовані за рішенням тервиборчкому.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме