ГолосUA
11:54 24/12/2008

Вінський відкрив залізничний рух на мосту Кірпи

Сьогодні міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський відкрив робочий рух залізнично-мостового переходу через Дніпро у Києві.

Як повідомили у прес-службі мінтрансу, участь у відкритті робочого руху також взяли віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, заступник міністра Володимир Бадагов, Генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин та начальник Київської дирекції Південно-Західної залізниці Володимир Осовик.

“Я обіцяв, що до 1 січня по Дарницькому мосту в робочому режимі ми поїздом поїдемо та запросимо журналістів із нами. Як ви вже знаєте, я свої обіцянки виконую”,—заявив Йосип Вінський.

“Я дякую усім, хто доклав максимум зусиль для будівництва цього мосту — унікального та важливого для усіх нас об’єкту. Я дякую кожному будівельнику, проектувальникам та тим, хто вірив у наші сили вчасно впоратися з поставленими завданнями — відкрити робочий рух у встановлений термін та виконати усі роботи якісно”,— підкреслив міністр.

Він пообіцяв, що й надалі опікуватиметься цим проектом, а також візьме під свій особистий контроль своєчасне надходження коштів на будівництво мосту.

Залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро у м. Києві — унікальний для столиці тим, що об’єднує в собі дві складові: залізничну — дві колії, та автомобільну — дорога із шести смуг (по три у кожному напрямку).

Довжина мосту — 1066,2 м, будівельна довжина залізничних колій — 32,71 км, довжина автомобільних підходів — 15,08 км.

Кошторисна вартість будівництва, згідно зі зведенням витрат, — 9 млрд. 157 млн. грн., у тому числі будівельно-монтажні роботи — 5 млрд. 92 млн. грн.

 

Читайте также по теме