ГолосUA
09:47 16/10/2008

Вінський заперечує причетність свого заступника до «Фаїни»

 Міністр транспорту Йосип Вінський заперечив причетність свого заступника Ігоря Урбанського до власників судна "Фаїна", яке з вантажем зброї на борту захопили сомалійські пірати.

Про це він заявив сьогодні журналістам в Кабінеті міністрів, коментуючи повідомлення Секретаріату Президента України про ймовірну причетність цього чиновника до "Фаїни".

"В Секретаріаті останнім часом завжди кажуть дурниці", — сказав міністр.

За його словами, він недавно особисто бачив власника судна "Фаїна" в Раді національної безпеки та оборони та зауважив, що це "дуже відома в Україні людина".

Водночас  Йосип Вінський відмовився назвати його прізвище

Міністр стверджує, що версія про причетність Ігоря Урбанського до "Фаїни" була вигадана журналістами видання "Коммерсант".

Йосип Вінський наголосив, що протягом 3-х днів чекає від журналістів пояснень щодо цього питання. В іншому разі Міністерство транспорту подасть на видання у суд.

Нагадаємо,  Секретаріат Президента доручив Службі безпеки України і Генеральній прокуратурі перевірити причетність окремих урядовців до компанії-власника українського судна «Фаїна», яке з вантажем зброї на борту захопили пірати поблизу сомалійського узбережжя.

Секретаріат Президента також вимагав від Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко відреагувати на інформацію про ймовірну причетність до компанії-судновласника «Фаїни» заступника міністра транспорту і зв’язку України Ігоря Урбанського, яка днями з’явилась у засобах масової інформації  />  

Читайте также по теме