ГолосUA
13:52 17/11/2008

Винуватців аварій на шахтах досі не покарано

Винуватців минулорічної аварії на шахті імені Засядька досі не покарано. /> Як повідомив «Остров», про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Хохотва.
«Висновки урядової комісії зроблені, там більше двадцяти чоловік відповідальні за цю справу, але рішення урядової комісії не підписано Турчиновим, який головував у цій комісії, і не затверджено Кабінетом міністрів», — зазначив посадовець.
Хохотва не став називати посади та прізвища людей, яких урядова комісія вважає винними, пояснивши тим, що «це поки що попередні висновки».
Також не покарані винні у аварії на шахті імені Карла Маркса. Чиновник обгрунтовує цей факт тим, що на шахті все ще триває пошук постраждалих.
За його словами, пошуковцям залишилось знайти тіла ще трьох гірників.
«Дев’ятьох чоловік поховано, тіло одного гірника знаходиться на судово-медичній експертизі, доля трьох гірників невідома. Пошуки тривають. Ми тоді припускали, що викинуто 4,5 тисячі тонн гірської маси. На сьогодні вже прибрано 5,4 тисяч тонн і все ще тривають пошуки … нам приблизно метрів двісті треба очистити», — наголосив Олександр Хохотва.
Нагадаємо, що аварія на шахті ім. Засядька сталася у кінці листопада — на початку грудня 2007 року, у ній загинули 106 гірників.
Аварія на шахті ім. Карла Маркса трапилася 8 червня нинішнього року. У час вибуху там знаходилися 37 чоловік, 13 з них загинули.

 

Читайте также по теме