ГолосUA
13:15 11/08/2008

Віргінська Vanco Prykerchenska прогнозує формування трибуналу Стокгольмської торговельної палати вже у вересні-жовтні

Компанія Vanco Prykerchenska (Віргінські острови) прогнозує початок арбітражних розглядів про законність її відсторонення від розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря вже у вересні-жовтні цього року.

Про це на прес-конференції повідомив представник компанії "Василь Кисіль і партнери", яка представляє інтереси Vanco Prykerchenska в Україні, Олег Альошин. Він уточнив, що вимогу про відкриття арбітражної процедури Vanco Prykerchenska надіслала до Арбітражного інституту Стокгольмської торговельної палати 16 липня.

За його словами, Vanco Prykerchenska зі свого боку вже призначила арбітра, Кабінет Міністрів одержав від інституту копію вимоги про арбітраж.

"Уряд одержав копію нашої вимоги, у якому йому запропоновано до 13 серпня дати свою першу відповідь і призначити свого арбітра а далі арбітри виберуть голову арбітражного трибуналу, і таким чином, трибунал буде сформовано.", — сказав він. />  
Додаткова інформація:

Компанія "Василь Кисіль і партнери" здійснює юридичну підтримку Vanco Prykerchenska в арбітражних розглядах.

Відомо, що 5 серпня Кабінет Міністрів відмовився від позасудового врегулювання конфлікту з компанією Vanco Prykerchenska (Віргінські острови), оскільки та звернулася до Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма.

18 червня Президент Віктор Ющенко указом №566/2008 призупинив розпорядження уряду №740 від 21 травня, яким Кабмін виходив з УРП із Vanco International (Бермуди).

21 травня Кабмін також скасував своє розпорядження №828 від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Vanco International, дочірню Vanco Energy Company (США), було обрано Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченского ділянки у квітні 2006 року.

19 жовтня 2007 року Кабмін і Vanco International підписали угоду про розподіл продукції.
Vanco International передала усі права і зобов’язання за УРП Vanco Prykerchenska.

25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію компанії на розробку Прикерченської ділянки.
Після цього Vanco Prykerchenska розпочала арбітражний розгляд проти України.

Читайте также по теме