ГолосUA
18:30 25/11/2008

Виробники будматеріалів пропонують бартер

Виробники будматеріалів розкритикували підготовлені урядом законодавчі ініціативи із запобігання кризі в будівельній галузі і закликали уряд прислухатися до виробників.

Про це заявив голова наглядової ради Асоціації "Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів" Іван Салій, під час “круглого столу”, проведеного сьогодні в Києві.

За його словами, уряд може встановити обмеження з рентабельності для забудовників і на рівні 5-10%, але така вимога буде реальною лише за умови державного фінансування будівельної галузі в умовах кризи. Натомість, асоціація розробила свої пропозиції уряду щодо запобігання негативним кризовим явищам в будівельній і суміжній галузях.

Зокрема, асоціація пропонує на п’ять років виділяти безкоштовно земельні ділянки під будівництво доступного соціального житла і житла економ-классу. Також асоціація вважає за потрібне досягти істотного здешевлення будівництва за рахунок скасування "адміністративних і політичних нарахувань під час відведення земельних ділянок, оформленні дозвільної документації, при проектуванні і будівництві, а також оприлюднити перелік об’єктів, які будуватимуться за бюджетні кошти.

За словами посадовця, уряду також треба скасувати ПДВ і митні збори на високоефективне устаткування для вітчизняної галузі будматеріалів, а також для будівництва житла за рахунок кредитів і запровадити мораторій на підвищення залізничних тарифів.

Асоціація також пропонує направити 10% кредиту МВФ на фінансування інноваційних будівельних проектів і ще 10% — на викуп за опосередкованою вартістю початого будівництва житла, а також тимчасово відновити бартерні розрахунки в галузі.

 

Читайте также по теме