ГолосUA
17:25 19/01/2010

Виробництво горілки в Україні зросло на 9,8%

За оперативними даними Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України, у 2009 році вироблено 26,5 млн. дал спирту етилового, у тому числі 25,6 млн. дал. спирту етилового ректифікованого, 55,3 млн. дал. – горілки та лікеро-горілчаних напоїв.

Про це повідомили у прес-службі ДПА.

Запровадження марок акцизного збору нового зразка на горілку та лікеро-горілчані напої зробили неможливим мінімізацію податкових зобов’язань і випуск продукції за економічно необґрунтованими цінами, що сприяло збільшенню обсягів виробництва горілки. Так, обсяги виробництва горілки збільшились на 9,8 відс. і становили 42,3 млн. дал, на 17,5 відс. збільшилась її реалізація на внутрішній ринок (36,6 млн. дал).

Крім того, на 19,3 відс. збільшилися обсяги виробництва виноматеріалів виноградних – 42,5 млн. дал, на 0,5 відс. – вин виноградних (20,6 млн. дал), на 94,1 відс. – винних напоїв виноградних (2,4 млн. дал), на 36,0 відс. – винних напоїв плодово-ягідних (1,5 млн. дал), на 164,8 відс. – вермутів (0,6 млн. дал).

Обсяги виробництва вин плодово-ягідних становили 0,4 млн. дал, шампанського та ігристих вин – 5,5 млн. дал, коньяків – 3,1 млн. дал.

 

Читайте также по теме