ГолосUA
09:53 22/03/2010

Вища раду юстиції також «йде» під Януковича?

Вищу раду юстиції очолить людина з команди Віктора Януковича Володимир Колесниченко.

В. Колесниченко був екс-головою Печерського суду і кумом голови парламентського комітету з питань правосуддя, депутат від Партії регіонів Сергія Ківалова.

За словами одного з членів Вищої ради юстиції, за кандидатуру В. Колесниченка готові проголосувати мінімум 11 з 20 членів. Відповідно до закону, цієї кількості достатньо для зміни керівника.

Основним супротивником його обрання на посаду голови Ради юстиції виступає голова Верховного Суду Василь Онопенко. Але на його боці меншість, і можливо, з цим зв’язана відсутність декількох його колег з Верховного Суду на двох попередніх засіданнях Ради юстиції. Тоді обирати нового керівника приїжджало 13 членів ВРЮ замість мінімально необхідних для кворуму 14. С. Гавриш звинувачував відсутніх у саботажі і звинувачував у всьому Онопенка..

Обрання нового голови Вищої ради юстиції може вплинути на порядок призначення суддів на адміністративні посади. Заступник голови Ради суддів України Олександр Волков каже, що низка депутатів і сама Вища рада юстиції наполягають, щоб призначення суддів на посади голів судів здійснювала Вища рада юстиції. Крім того, від рішення членів ВРЮ залежить, чи буде подано подання Президенту про призначення чи звільнення з посади судді.

Як повідомляв ГолосUA, вибори нового голови Вищої ради юстиції призначені на другу половину дня 22 березня. З початку весни це буде вже третя спроба замінити чинну голову ВРЮ Лідію Ізовітову, у якої завершився термін повноважень.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме