ГолосUA
10:34 07/11/2008

Вищий адміністративний суд вважає скасування указу Президента про дострокові вибори «брутальним порушенням закону»

Скасування указу Президента є брутальним порушенням закону.

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні на прес-конференції наголосив голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк, коментуючи розгляд суддею Окружного адміністративного суду м. Києва Володимиром Келебердою позову політичної партії БЮТ стосовно законності указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів.

«У цьому випадку ми маємо відверте протиправне втручання у конституційні повноваження Президента України, питання щодо яких повинен вирішувати виключно Адміністративний суд. Адже абсолютно очевидно, що акти глави держави у даному випадку (указ про дострокове припинення повноважень парламенту та проведення позачергових виборів) знаходяться поза юрисдикцією загальних судів», — зауважив Олександр Пасенюк.

Він також зазначив, що тиск на судові інстанції, що здійснювався у час затвердження указу президента про призначення дострокових парламентських виборів, фактично став відвертим нехтуванням гарантій незалежності і недоторканості судів, як носіїв влади.

 

Читайте также по теме