ГолосUA
13:47 01/12/2008

Вітренко очолила іще один «опозиційний» Кабмін і вимагає термінового впровадження геліоаеробаричних теплоелектростанцій

Прогресивна соціалістична партія України, партія "Київська Русь" і Партія відродження українського села створили альтернативний "опозиційний Кабінет Міністрів" на чолі з лідером ПСПУ Наталією Вітренко.

Про це на прес-конференції повідомила сама Вітренко, повідомляють «Українські Новини».

Зокрема, вона обійняла посаду прем’єр-міністра, лідер "Київської Русі" Павло Баулін — посаду міністра закордонних справ, лідер Партії відродження українського села Олександр Єрохін — посаду міністра аграрної політики, голова всеукраїнської профспілкової організації "Конфедерація трудящих" Володимир Марченко — посаду міністра праці й соціальної політики.

У цілому, в "уряді" зайнято 16 посад.

Вітренко розраховує на те, що представники інших лівих партій також увійдуть до складу новоствореного "уряду" і зможуть внести цінний вклад у його діяльність.

Крім того, новоствореним "урядом" запропонований ряд заходів щодо розвитку України й виходу її з економічної кризи.

Зокрема, пропонується вихід України з Міжнародного валютного фонду й Світової організації торгівлі, входження в Єдиний економічний простір і в його рамках — відмова від долара в міждержавних розрахунках і перехід на нову валюту ЄЕП, а також створення системи колективної безпеки ЄЕП.

В економічній і соціальній сферах запропоновано введення безкоштовного харчування для сімей, чий сукупний дохід нижче сукупного прожиткового мінімуму, заборона на виробництво й продаж продуктів, які містять генетично модифіковані організми, пріоритетний розвиток вугільної галузі й масштабне впровадження геліоаеробаричних теплоелектростанцій.

Вітренко підкреслила, що світова фінансова криза й криза в Україні є наслідком порочності ліберальної системи економічного розвитку, про що неодноразово попереджала й сама Вітренко, і класики марксизму.

"11 жовтня 1995 року з такою альтернативою, із програмою недопущення економічної катастрофи я виступала із трибуни парламенту… Криза вибухнула, як ми й попереджали, а до нас 150 років тому про це попереджав Карл Маркс", — сказала вона.

Вітренко підкреслила, що тільки відмова від ліберальних реформ може врятувати Україну в нинішніх складних умовах.

 

Читайте также по теме