ГолосUA
12:28 19/06/2010

Віце-мера Одеси відсторонили від роботи на час розслідування кримінальної справи проти нього

Слідчий Одеського обласного управління міліції, який розслідує кримінальну справу проти віце-мера Одеси Вахтанга Убірії, ухвалив рішення обрати запобіжний захід для чиновника у вигляді підписки про невиїзд.

Про це повідомив адвокат чиновника Сергій Маковецький.

За його словами, «лікарі не дозволили бійцям «Беркута», які прибулим разом зі слідчим, доставити пацієнта Убірію до Приморського райсуду Одеси, який повинен був визначити запобіжний захід чиновнику на період досудового слідства за фактом стрілянини на полігоні твердих побутових відходів «Дальницькі кар`єри».

У свою чергу одеський правозахисник Валерій Кочетов заявив, що «міліція чомусь не проводить слідчих дій відносно озброєних автоматами бійців спецпідрозділу «Титан», а також охоронної фірми ТОВ «Союз», які намагалися силою захопити територію комунального підприємства «Одескомунтранс».

Нагадаємо, 11 червня в Одесі заявили про рейдерське захоплення сміттєвого полігону побутових відходів «Дальницькі кар`єри». Убірія, який прибув туди, під час суперечки дістав пістолет і вистрілив у повітря. 12 червня міліція порушила кримінальну справу за фактом стрілянини на сміттєвому полігоні, а 15 червня віце-мера, якого шпиталізували з інфарктом, узяли під варту.

Сам віце-мер пояснює, що прагнув «попередити рейдерів, які погрожували йому, й привернути увагу міліції» і тому вистрілив у повітря з пістолета, на який є всі необхідні документи.

17 червня Убірію відсторонили від роботи на час розслідування.

За матеріалами: Радіо Свобода />  

Читайте также по теме