ГолосUA
08:25 09/09/2008

Віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря зустрівся із Спеціальним представником ЄС на Південному Кавказі

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції, Спеціальний представник уряду України в Грузії Григорій Немиря провів зустріч зі Спеціальним представником ЄС на Південному Кавказі Пітером Семнебі.

Про це повідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра. 

Під час зустрічі Пітер Семнебі поінформував Григорія Немирю про результати переговорів Президента Франції Ніколя Саркозі, який очолював делегацію ЄС в Москві та в Тбілісі. 

За його словами, досягнуті під час переговорів домовленості з Президентом Росії та Президентом Грузії дозволять перейти до наступної фази виконання плану Саркозі-Медвєдєва щодо мирного врегулювання конфлікту в Грузії. Зокрема, йдеться про виведення російських військ з буферної зони та їхню заміну міжнародними спостерігачами під егідою ЄС.

Крім того, віце-прем’єр-міністр України поінформував Спеціального представника ЄС на Південному Кавказі про обсяги гуманітарної допомоги, яку Україна надала Грузії. Зокрема, передано 156 тонн медикаментів, 50 мільйонів гривень для відбудови будинків, зруйнованих під час конфлікту, а також забезпечення відпочинку 200 грузинських дітей в Євпаторії.

Пітер Семнебі позитивно оцінив зусилля Уряду України, спрямовані на подолання наслідків конфлікту та висловив свою підтримку позиції Уряду України щодо цього конфлікту.

Читайте также по теме