ГолосUA
08:08 17/04/2009

Віце-спікер Держдуми закликав оцінити російські канали в Україні, як «гуманітарну місію»

Віце-спікер Державної думи Росії Олександр Бабаков уважає, що російські телеканали в Україні виконують гуманітарну місію. Про це сказано в його коментарі, передало агентство "Українські новини".

Тому О.Бабаков закликав українську владу не обмежувати російське телемовлення. "Було б доцільніше, виходячи з гарних перспектив нашого добросусідства, та й здорового глузду, оцінити російську присутність в українському телепросторі як гуманітарну місію, а не інформаційну агресію й повернути мовлення російських телеканалів в український ефір", — вважає він.

О.Бабаков шкодує із приводу рішення Національної ради з питань телебачення й радіомовлення відключити на території країни мовлення російського телеканалу "Перший канал. Всесвітня мережа". "Хоча офіційна причина такого рішення звучить як "невиконання ним комплексу заходів із адаптації програм і передач до чинного українського законодавства", ми із глибоким жалем розуміємо, що присутні рецидиви антиросійської культурної політики", — упевнений віце-спікер Думи.

При цьому він констатує, що культурний й інформаційний обмін між Росією й Україною — це невід’ємна й незаперечна частина добросусідських відносин. 

О.Бабаков упевнений, що громадяни Росії сприймуть відключення в Україні російського телеканалу як злий намір українських державних діячів.

Нагадаємо, 15 квітня Національна рада з питань телебачення й радіомовлення 14 квітня зобов’язала провайдерів кабельних мереж припинити ретрансляцію телеканалу "Перший канал. Всесвітня мережа" (Росія) до 1 червня.

1 жовтня 2008 року Нарада з питань телебачення на засіданні прийняла рішення №1738 "Про невиконання провайдерами програмної послуги рішень Національної ради й статей 40, 42 закону "Про телебачення й радіомовлення", яким, зокрема, зобов’язала всіх телевізійних провайдерів припинити ретрансляцію іноземних програм без обов’язкового перекладу на українську мову.

Нарада з питань телебачення пояснює введення положення про порядок ліцензування мовлення й ретрансляції телепрограм і передач в Україні, відповідно до якого більшість програм вимагає адаптації до українського законодавства, захистом прав споживачів.

 

Читайте также по теме