ГолосUA
06:25 19/03/2010

Віце-спікера обиратимуть за рейтинговим голосуванням – О. Єфремов

Віце-спікера Верховної Ради України обиратимуть шляхом рейтингового голосування.

Про це новий лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив в ефірі «5 каналу».

За його словами, призначення нового віце-спікера ускладнюється тим, що згідно із законом про регламент його кандидатура має набрати не менше 300 голосів депутатів.

«Безумовно, коли опозиція сьогодні має блокуючий по даному питанню пакет акції, це складно буде зробити. Але я думаю, що немає невирішальних питань. Тим більше, що представники опозиції сьогодні заявляють, що вони хотіли би конструктивно працювати і не робити нічого на шкоду своїй державі», — зазначив він.

На його думку, найкращим розв’язанням ситуації буде рейтингове голосування за кандидатів у віце-спікери.

«Я думаю, що найбільш реальне вирішення цього питання — якщо фракції, які хотіли б мати свого віце-спікера запропонували б свої кандидатури. Це буде винесено на голосування і ми визначимося в процесі, яка з кандидатур отримає найбільше голосів народних депутатів та й виконуватиме обов’язки віце-спікера», — підсумував він.

Нагадаємо, що за попередніми даними згідно з коаліційною умовою посаду віце-спікера парламенту повинен був зайняти депутат Комуністичної партії України Адам Мартинюк. Проте БЮТ наполягає, що ця посада має бути віддана опозиції.

А. Береза

 

Читайте также по теме