Візит Президента на Дніпропетровщину має бути повністю спрямований на подолання наслідків трагедії під м. Марганець, — Карпачова

Президент України Віктор Янукович має присвятити свій сьогоднішній робочий візит на Дніпропетровщину трагедії, що сталася в м. Марганець, де через зіткнення локомотива та автобуса загинуло 38 людей.

Про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Сталася нова трагедія на Дніпропетровщині і весь візит Президента України має бути спрямований на вжиття всіх абсолютно заходів для того, щоб подолати цю трагедію, допомогти родичам та близьким. Мають бути залучені всі експерти”, — сказала Карпачова.

За її словами, якщо в країні трапляються випадки, які призводять до смерті понад 10 осіб, то такі надзвичайні події має брати під особисто контроль уряд. Тому, як наголосила омбудсман, уряд має створити терміново скликати засідання із цього питання.

Нагадаємо, сьогодні, 12 жовтня поблизу с. Максимівка Нікопольського району Дніпропетровської області на нерегульованому залізничному переїзді перегону Марганець – Нікополь (116 км. залізної дороги Кривий Ріг-Запоріжжя) сталося зіткнення маневрового локомотива з пасажирським автобусом “ЕТАЛОН” (попередньо перевозив близько 50 осіб).

За попередніми даними, загинуло 38 осіб, із яких одна особа померла в лікарні, 11 осіб у важкому стані госпіталізовано до Марганецької міської лікарні (було госпіталізовано 12 осіб).

Рятувальні роботи продовжуються. Додатково залучаються підрозділи МНС та швидкої медичної допомоги.

Сьогодні, 12 жовтня, В. Янукович перебуває на Дніпропетровщині з робочим візитом.

Читайте также по теме