ГолосUA
06:02 22/03/2010

Визначено переможця конкурсу на реконструкцію Троїцької площі перед Олімпійським стадіоном

Британська Рада в Україні та Київська організація Національної Спілки архітекторів України оголосили результати конкурсу серед молодих архітекторів та дизайнерів на найкращий проект облаштування та благоустрою Троїцької площі, в якому брали участь молоді українські архітектори. Як повідомила прес-служба Британської Ради в Україні, конкурс проводився в рамках міжнародного проекту Британської Ради «Креативні міста» і був приурочений до «ЄВРО 2012».

Конкурс тривав 2,5 місяці. Всього було подано 35 проектів, 6 — з яких були відзначені журі Дипломами Лауреатів Конкурсу та грошовими преміями. Головну перемогу здобули випускники Національної академії образотворчого мистецтва архітектори Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. Вони представили нестандартне рішення зовнішнього вигляду площі перед Олімпійським стадіоном, що вразило своєю вишуканістю та оригінальністю майже усіх членів журі.

За словами переможців конкурсу, в Києві практично немає сучасної архітектури, яка передбачає багато відкритого простору, а на разі, не переобтяжена надмірностями та зайвими деталями. „Ми намагалися створити багатофункціональну площу та пристосувати те, що залишилося від торгового центру, — пояснили автори у супроводі до проекту, — він передбачає появу принципово нового для Києва громадського простору, облаштованого у модерному стилі, що відображає новітні тенденції в архітектурі.”  

Після реконструкції Троїцька площа перетвориться на пішохідну зону, тут не буде стоянки для автівок, а її головною родзинкою стануть приховані танцюючі фонтани та площини-амфітеатри, де буде зручно відпочити і поспілкуватися. Про те, як виглядатиме нова площа столиці, можна дізнатися на веб-сайті Британської Ради : тут будуть представлені найкращі проекти, що брали участь в конкурсі і , зокрема, проект-переможець.

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме