ГолосUA
07:27 23/09/2010

Влада боротиметься зі зростанням цін ринковими методами — Ярослав Сухий

В умовах ринкової економіки влада боротиметься зі зростанням цін економічними, ринковими методами.

Про це сказав народний депутат, представник фракції Партії регіонів Ярослав Сухий у ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

«Економіка — ринкова, що може зробити влада? Влада має діяти у ринкових умовах, економічними методами. У крайньому випадку, це методи інтервенції з державного резерву”, — зауважив він.

Народний депутат переконаний, що панічні настрої щодо цін на харчі з часом зникнуть. «Була паніка відносно гречки, стихла. Тепер паніка стосовно картоплі, теж стихне», — вважає він.

У відповідь на запитання, як він ставиться до звинувачень опозиції на адресу уряду щодо друку грошей, наслідком якого є зростання цін на харчі, Я. Сухий сказав: «Населення у декілька разів збільшило депозити у банках. А стосовно «надрукованих» мільярдів гривень – народні депутати мають право звернутися до уряду з запитом, отримати відповідь».

Нагадаємо, народний депутат, представник фракції НУ-НС Юрій Кармазін заявляв, що уряд додатково надрукував 61 млрд. гривень. Про це він заявив з парламентської трибуни з посиланням на свої джерела в Національному банку. При цьому він вимагав від прем’єр-міністра Миколи Азарова прокоментувати правдивість цієї інформації.

І. Носальська />  

Читайте также по теме