Ольга Черненко
11:27 27/01/2011

Влада боїться повторення «Майдану підприємців» — політолог

Влада боїться повторення "Майдану підприємців", який відбувся у листопаді та грудні минулого року.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Те, що нові акції збираються із лютого, — це серйозний меседж для влади, що середній клас не здався. І це владу дуже непокоїть. Вона боїться повторення того "підприємницького Майдану". Тому робитиме все, аби стати перешкодою", — наголосив він.

За словами експерта, у середнього класу є свої гроші на подібні акції протесту.

"Опозиції як можна перекрити кисень? Поговорити з олігархами — і все, грошей немає. А в цих людей є гроші. Тим більше, їм не потрібні гроші на опозиційну діяльність. Їм потрібні гроші на конкретну справу, на протестність, на опонування. І це владу дуже непокоїть", — додав В. Карасьов.

Нагадаємо, голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу в Україні Ігор Гурняк заявив, що з 1 лютого 2011 року по всіх містах України буде оголошена безстрокова акція непокори підприємців. Під час акції будуть вимагати скасувати Податковий кодекс, відправити у відставку Кабмін, провести вибори до парламенту в 2011 році і неприйняття Трудового Кодексу.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...