Ольга Черненко
07:15 10/11/2010

Влада намагається змусити опозицію замовчати — Доній

 

Черговими кримінальними справами проти колишніх чиновників і публічних політиків влада намагається змусити замовчати опозицію. 

 

Таку думку висловив нардеп від НУ-НС Олесь Доній в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«Ця справа з Луценком має стати прикладом для всіх інших політиків. Їм влада хоче показати, що вони мають замовчати: або ви сидите тихо і не ведете ніякої опозиційної діяльності, або вас чекає доля всіх попередників, на яких вже завели кримінальні справи», — підкреслив він.

 

Нардеп вважає, що сьогодні влада впроваджує цілий комплекс політичного тиску на опонентів і суспільство. «І тому давлять з усіх фронтів», — підкреслив він.

 

О. Доній також додав, що на справі Ю. Луценка влада спробує зробити собі піар.

 

«Тут треба на всю країну це показати. Треба публічно покарати. Бо якби дійсно була вина Луценка, якби були порушення, то можна було просто зобов'язати людину повернути різницю державі, яку нібито вкрали екс-міністр з водієм», — підкреслив він.

 

Нагадаємо, у відношенні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушено кримінальну справу. Екс-міністру інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

 

"За версією ГПУ, міністр Луценко, який керує колективом в 300 тисяч осіб з щорічним бюджетом відомства у 8 мільярдів гривень, вступив у змову зі своїм водієм, щоб викрасти з бюджету близько 40 тисяч гривень", — заявив екс-глава МВС. Якщо суд визнає висунуте звинувачення доведеним, Луценку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

 

 

 

Читайте также по теме