ГолосUA
17:33 16/06/2010

Влада не захотіла допускати до приватизації «Луганськтепловозу» серйозного конкурента — експерт

Компанія «Мантара Холдинг» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, яку не допустили до торгів з приватизації «Луганськтепловозу», навряд чи зможе відстояти свою позицію у суді.

Про це сказав президент Центру системного аналізу і прогнозування Ростислав Іщенко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«За контроль над «Луганськтепловозом» на аукціоні окрім Брянського заводу боролося Сумське машинобудівне об’єднання ім. Фрунзе, яке належить російському бізнесмену Костянтинові Григоришину та компанія «Мантара Холдинг» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, яку до торгів не допустили… Фонд держмайна знайшов формальну причину — відсутність повного пакету документів, щоби відсікти серйозного конкурента», — зазначив експерт.

За словами експерта, компанії, яку відсторонили, навряд чи вдасться відстояти свою позицію в суді. «Коломойський вже оскаржував продаж «Луганськтепловозу» й минулого разу після аукціону 2007 року. Але що з того? Таке відбувається не тільки в нашій країні. Влада завжди має можливість вирішити, кого допустити до участі в конкурсі, а кого ні. І тут не попреш», — додав він.

Нагадаємо, що вчора російський Брянський машинобудівний завод знову став власником 76% акцій «Луганськтепловозу». Від приватизації Фонд держмайна України заробив у держбюджет 410 млн грн. Стартова ціна аукціону становила 400 млн грн. Приватизація «Луганськтепловоза» в березні 2007-го була невдалою для брянських машинобудівників. За 76% українського підприємства росіяни заплатили 292,505 млн грн, але згодом результати конкурсу скасував суд. Компанію «Мантара Холдинг» в останній день перед конкурсом не допустили до участі в ньому.

О. Черненко />  

Читайте также по теме