ГолосUA
16:09 19/02/2010

Влада ОАЕ заборонила польоти українських Ан-12 над своєю територією

Об’єднані Арабські Емірати прийняли рішення повністю заборонити польоти в повітряному просторі країни літаків українського конструкторського бюро Антонов — АН-12.

Як йдеться у розпорядженні генерального директора Головного управління цивільної авіації країни (GCAA) Мухаммеда ас-Сувейді, заборона набуває чинності з березня 2010 року.

Це рішення було прийнято з міркувань безпеки. "Рішення прийнято на користь забезпечення безпеки населення і повітряного простору ОАЕ", — сказано в документі.

Відзначимо, що раніше спеціальна технічна комісія за участю фахівців GCAA і представників міжнародних авіаційних організацій оцінила льотну придатність АН-12.

"Комісія провела технічний аудит в українському конструкторському бюро Антонов, крім того, комісія оцінила систему цивільної авіації в Україні. Перевірка показала, що даний літак не відповідає міжнародним стандартам безпеки ", — сказано в прес-релізі GCAA.

Як відомо, в 2008 році відбулося кілька інцидентів з антоновськими літаками, у тому числі три — без серйозних наслідків в міжнародному аеропорту Шарджі, одному з еміратів ОАЕ. Відомо також, що один Ан-12 зазнав аварії в Іраку.

Нагадаємо, минулого року Україна уклала багатомільйонний контракт на постачання в Ірак шести військово-транспортних літаків Ан-32.

Повідомлялося, що виконувати замовлення буде Київський авіаційний завод Авіант, а двигуни до літаків традиційно поставить Мотор Січ.

За матерiалами: РІА Новости, Кореспондент

 

Читайте также по теме