ГолосUA
06:02 01/11/2010

Влада планує наповнювати бюджет за рахунок пресингу горілчаних компаній — ЗМІ

 

Влада планує наповнювати бюджет за рахунок пресингу горілчаних компаній.Про це в коментарі «Дзеркалу тижня» повідомив високопоставлений співробітник податкової міліції. 

«Надійшла команда наповнити бюджет. І виробники горілки — одна з головних мішеней. Тому що всі розуміють — там є надприбутки і дуже слабкий державний контроль. Для алкогольних компаній поставлений коефіцієнт податкового навантаження — 8% від обороту, плюс на них спущено план зі штрафів, підвищено вартість накладних, збільшено акцизи, підвищено ціни на спирт, мінімальну роздрібну ціну на пляшку алкоголю», — говорить джерело.

Співрозмовник уточнює, що горілчані компанії «почали по-справжньому перевіряти». "У податковій міліції на кожну горілчану компанію є велике досьє, де містяться всі дані щодо всіх операцій, оптимізації податків, усі їхні транзитні компанії вказано, банки, пункти обготівковування. І ось тепер перевірки пішли по всьому ланцюжку. Податковій поставлено завдання — шукати конкретні порушення. І чудово відомо, де і в кого шукати. Домовитися не можна — процес можна лише загальмувати. Ті ж таки податківці, які раніше «дахували» виробників на місцях, приходять на ті ж самі заводи і проводять виїмки. Інакше їх звільнять, вони реально бояться звільнення», — запевняє він.

За словами джерела, «що відбувається в алкогольній галузі — це тільки початок великої перебудови». «Раніше виробники горілки заходили до окремих чиновників і ставили кожному валізу: «Ось ваша частка». Ділилися. А тепер їх викликають аж нагору й заявляють: «Ми вам самі скажемо, яка наша частка, а яка — ваша. Але при цьому ви ще й сповна заплатите в бюджет». Тепер умови роботи диктує влада. І хто не зуміє пристосуватися, того зметуть з ринку або взагалі закриють», — говорить співрозмовник видання.

Читайте также по теме