Влада поступово перетворює українських працівників на рабів — Волинець

 

Після прийняття нового проекту Трудового кодексу робочий день збільшиться до 48 годин в тиждень.

 

Про це сказав голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

Експерт нагадав, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада прийматиме новий проект Трудового кодексу в другому читанні. “І, якщо це станеться, то найманні працівники будуть працювати удвічі більше, ніж працюють зараз. Окрім того, в кодексі не передбачено причин, з яких працедавець може збільшувати тривалість робочого дня. Тобто, він на свій розсуд з тих чи інших причин може збільшувати як завгодно тривалість робочого тижня”, — сказав він.

 

На думку Волинця, така норма є порушенням прав найманих працівників. “Але, згідно з новим Трудовим кодексом, працівник не матиме можливості поскаржитися, оскільки згідно зі статтею 13 цього кодексу, працедавець регулює трудові відносини через внутрішні акти. Тобто самостійно”,зауважив він.

 

При цьому, експерт додав, що новий Трудовий кодекс написаний для “збільшення прав працедавців і зменшення прав для працівників”. “У працедавця набагато повноважень і прав, аніж у працівників. Хоча ми ще з 2003 року намагаємося збільшити права у чинному Трудовому кодексі, новий проект повністю нівелює повноваження працівників. Все це говорить про те, що влада поступово перетворює український працівників на рабів”, — запевнив Волинець.

 

Читайте также по теме