ГолосUA
16:50 22/06/2010

Влада повинна направити законопроект про судоустрій до Венеціанської комісії — експерт

Влада повинна направити законопроект про судоустрій до Венеціанської комісії.

Про це сказав заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

Зокрема коментуючи заяву одного з лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що якщо надсилати на розгляд європейських експертів всі законопроекти, то для затвердження закону знадобиться кілька років, експерт зауважив, що слід "орієнтуватися на світовий досвід, в тому числі на європейський, але догмою для нас якесь слово з-за кордону не повинне бути".

"Експертиза Венеціанської комісії не завадить з формального боку, але звертатися до Венеціанської комісії з експертизою кожного законопроекту справді не варто. Але судова реформа — дуже важливий для суспільства крок, помилки в якому можуть дуже дорого коштувати. Якщо думати про інтереси якісної реформи, звернутися до Венеціанської комісії необхідно. А якщо дбати виключно по те, аби підпорядкувати судову владу існуючим політичним структурам, що як мені здається, є метою багатьох політиків, тоді звертатися зовсім не потрібною. Бо Венеціанська комісія жодної допомоги в цьому не надасть", — сказав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме