Влада ставить на союз дуже бідних з дуже багатими, аби позбавитися середнього класу — Матвієнко

face="Times New Roman, serif">
size="3">В Україні наразі активно відбуваються процеси, які направлені на позбавлення держави середнього класу.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловив голова Корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика” Костянтин Матвієнко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">К. Матвієнко пояснив, що нині влада робить ставку на прошарок населення бідного та політично неосвіченого, на тих, хто мало знається на політиці, “окрім політичних інстинктів: пільги, ціни”. “І є люди дуже багаті, які можуть своїм ресурсом забезпечити ці пільги та ціни. А от клас середній, самозайнятий, який сплачує податки, більш освічений, інтелектуальний і цією силою здатен вимагати від влади звіту і сам претендує на те, щоб брати участь у владі — оцей клас для класу багатих є небезпечним”, — наголосив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">При цьому він підкреслив, що “союз дуже багатих з дуже бідними — це союз проти середнього класу”. К. Матвієнко наголосив, що відтворення такого курсу є повторення ситуації, що склалася в Білорусі та Росії. “І в Росії, і в Білорусі майже немає середнього класу… І от що наразі робить наша влада? Вона створює такий собі бутерброд з дуже тонким шаром посередині”, — заявив експерт. 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Хоча, на думку політолога, такий вектор для України наразі навіть де в чому став у нагоді, адже “той рівень розхристаності, який був за попередньої влади Ющенка разом з Тимошенко, то Україна б його не витримала”. “Тому, те, що відновлюється дистанційна виконавча вертикаль влади — це правильно. Інша річ — в якому руслі ця кувалда буде застосована”, — підкреслив К. Матвієнко.

face="Times New Roman, serif">
size="3">І от наразі дуже схоже на те, що вона застосовується для люмпенізації середнього класу, а тих, кого неможливо люмпенізувати — вичавлюють в еміграцію. Тобто економічно активних, відповідно соціально-активних українців вичавлюють в еміграцію”, — пояснив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Підсумовуючи, К. Матвієнко висловив думку, що владі вдасться реалізувати такий план дій та позбавитися середнього класу. “Наразі більше шансів на те, що влада вичавить пасіонарних людей з суспільно-активного політичного життя”, — заявив К. Матвієнко.

Читайте также по теме