ГолосUA
17:30 17/08/2010

Влада Вінниччини оголосила «війну» нелегальній заготовці молока

До 15 вересня поточного року всі населені пункти Вінниччини, де нині 72% молока приймається від населення, мають бути облаштованими цивілізованими приймальними пунктами. />  

Таке завдання перед керівниками всіх 27 районів області поставив голова облдержадміністрації Микола Джига, передав кореспондент ГолосUA.
 

При цьому голова дозволив залучати як бюджетні, так і позабюджетні кошти.
 

«Обіг на ринку молока становить 600-700 млн. грн — це великі гроші. Це і велика фінансова підтримка для населення. Але, щоб задовольнити їх потреби – молоко має бути якісним»,- наголосив очільник області.
 

Також чиновник дав доручення правоохоронцям ретельніше відстежувати стихійну «заготовку на колесах», а санепідемслужбам – чіткіше контролювати лабораторні дослідження молочної. сировини.
 

А переробників застеріг, що прийом «лівого» молока загрожує їхнім підприємствам не лише штрафними санкціями, а й, навіть, закриттям за порушення санітарних вимог.
 

Такі заходи, на думку Миколи Джиги, лише сприятимуть підвищенню якості молочної продукції, безпеці споживачів та ліквідації «тіньових» схем.
 

Нині на території Вінниччини з 551 молокоприймального пункту функціонує 363. За участю бюджетних коштів створено 64 пункти.
 

С. Вітковська
 

Читайте также по теме