Влада Вінниччини шукає 6 млн.грн. для інтернатів

Влада Вінниччини занепокоєна питанням фінансування інтернатних закладів області і величиною тієї суми, яка передбачено на у 2011 рік.

Про це повідомила заступник голови Вінницької облдержадміністрації Любов Спірідонова під час наради з директорами місцевих інтернатних установ та представниками влади, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо у 2010 році із обласного бюджету було виділено 51,2 млн.грн., яких вистачило на погашення захищених видатків і додатково ще було винайдено 8 млн.грн, яких однаково було недостатньо на потреби інтернатів, то у 2011 році для закриття захищених видатків необхідно додаткових коштів на суму 16 млн.грн. На одній із останніх сесій обласної ради винайдено 10 млн.грн., але ще необхідно 6 млн.грн.» — наголосила Л.Спірідонова.

Влада вважає, що потреба у належному фінансуванні насамперед пов’язана із збільшенням видатків на енергоносії, необхідністю капітальних ремонтів приміщень інтернатів, більшість з яких застаріли. І з тим має намір підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо збільшення фінансування, насамперед, першочергових заходів. 

ДОВІДКА: Нині у Вінницькій області 31 інтернатний заклад.

Читайте также по теме