ГолосUA
13:19 12/08/2010

Влада Євпаторії попросила людей знизити електроспоживання

Євпаторійське відділення компанії «Крименерго» закликало жителів і гостей Євпаторії знизити електроспоживання, щоб уникнути виникнення аварійних відключень електропостачання.

Про це повідомила прес-служба Євпаторійської міської ради.

За даними місцевої влади, «у зв’язку з надзвичайною спекою» різко зросло споживання електроенергії. Все обладнання та побутові електроприлади, в тому числі кондиціонери, працюють з максимальним навантаженням. Пікове споживання електроенергії по місту зросло до 62 мВт.

У зв’язку з цим обладнання компанії «Крименерго» функціонує з граничною потужністю, через що виникають аварійні ситуації. Так, минулого тижня в місті відбулося вісім аварійних відключень: без електропостачання залишилися кілька житлових районів. Аварійні бригади Євпаторійського РЕЗ (районні електричні мережі) працюють у цілодобовому посиленому режимі.

«Все це створює певні незручності для жителів і гостей Євпаторії. Єдиний вихід з цієї ситуації — обмежити споживання електроенергії і більш рівномірно розподіляти навантаження. У першу чергу необхідно раціонально використовувати побутову техніку: ідучи з дому, вимикайте кондиціонери, а вмикаючи, переводьте в ощадливий режим», — звернулося керівництво РЕЗ до євпаторійців і гостей міста.

Влада висловила надію, що ці заходи допоможуть «вирівняти ситуацію» і уникнути відключень електропостачання.

За матеріалами: Новости Крыма />  

Читайте также по теме